susret

Cuo sam njen glas. U prvi tren nisam mogao da povjerujem da je to zaista ona, pa se nisam ni okrenuo. Onako zamisljeno gledao sam kako igraju bilijara, kako kugla udara u kuglu, i jedna ide na jednu,a druga na drugu stranu. Nekad neka upadene i u rupu… sve sam ja to onako nezainteresovano posmatrao, cekajuci da zavrse i da i ja konacno uzmem tak u svoje ruke.

I ponovo taj glas… i sada cujem jos kako izgovara moje ime. Polako okrecem glavu, i zaista to je ona. ne mogu da vjerujem. Nisam je vidio vec nekoliko dana, a do tada smo bili nerazdvojni. Svaku noc smo zajedno provodili u gradu. Nasmijavala me cesto svojim dosjetkama i vicevima koje bi predhodnog dana procitaj na netu. Sa njom nikad nije bilo dosadno. Druzili smo se bez ikakvih obaveza. I onda na jednom tome je dosao kraj, ni sam ne znam zasto. Mislim da sam se uplasio da to ne postane nesto ozbiljno. Najpametnije uvijek je bilo, izvuci se na vrijeme. Spasiti zivu glavu, kako bi to u narodu rekli. E sad bjezanje od ljubavi i spasavanje zive glave, koliko to dvoje moze da se poredi, to je vec druga prica.

Onako, veselo me je gledala, svojim plavim ocima. Sva je skakutala od srece. A i meni  je bilo neobicno drago sto  je vidim. Pozdravili smo se. Ni ona, a ni ja nismo skidali osmijeh sa lica. Sve je bilo kao nekad. Kao da se nismo nikad razdvajali. Eh kad bi taj trenutak mogao vijecno trajati. Ali nazalost, sve u zivotu prolazi, pa i ti lijepi, kratki momenti srece. Ona se pridruzi svojim drugaricama, a ja se vrati bilijaru. Poneki put smo jos razmijenili poglede, a onda ubrzo im se pridruzise neki momci i vise nije bilo ni tih pogleda. Jednostavno sam nestao u njenim ocima….

Komentariši